събота, 12 ноември 2011 г.
Вита баница с мая
Сега когато има праз,в къщи го признават само и единствено на баница.Тази рецепта я правя,защото баницата става много вкусна,с лека коричка отгоре и мека отвътре.На другия ден е същата.Може да се прави със сирене и яйца,или праз и сирене-плънката е по желание.
Продукти
за тестото
250 мл. хладка вода
20 гр. мая
щипка сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. оцет
30 гр. краве масло
500 гр. брашно
плънката 1
250 гр. сирене
2 - 3 яйца
плънка 2
нарязва се праз-4-5 глави,сварява се с малко сол и се изцежда.След това аз го задушавам мазнина -5 с.л. и го оставям да се охлади.Добавям сирене около 250 грама и обърквам.
Приготвяне
От изброените продукти се замесва тесто , което се разделя на 5 топки .Оставят се да престоят около 20 минути.Всяка топка се разточва на голяма кора ,поръсва се с олио, слага се от плънката , навива се на руло и се нарежда в намаслена тава.След като се подредят всички кори , баницата се оставя да престои около 10 минути , намазва се олио и се пече в предварително затоплена фурна при температура 200 градуса.Изпечената баница се намазва с краве масло и се покрива с чиста кърпа , за да омекне.
Баницата толкова се харесва у нас,че задължително правя двойна доза-2 тавички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
СТРАХОТНА ТИ СЕ Е ПОЛУЧИЛА БАНИЦАТА,МНОГО КРАСИВА И АПЕТИТНА
ОтговорИзтриванезаповядай при мен за една двойна изненада http://kitchen-miriams28.blogspot.com/
желая ти приятни сънища
υπεροχη η πιτα σου μπραβο
ОтговорИзтриванеБраво Живе!Страхотна е баницата!Ще наруша диетата малко!Още днес ще си я приготвя!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те:)
Живе, у нас обичаме праз и цяла зима готвя всичко с него!
ОтговорИзтриванеБаницата ти е чудесна!
Разточването при мен е трудна работа!
Поздрави и хубава неделя!
miriams28-благодаря ти,идвам след мъничко при теб...
ОтговорИзтриванеEυχαριστώ,Irida Maria!
ОтговорИзтриванеΚαι εσείς Έχεις μεγάλη επιτυχία στις πίτες!
Кате,направи си,ще ти хареса.Прегръдки и от мен!
ОтговорИзтриванеДани,и аз не съм спец по точенето,но разточвам до някъде и после подърпвам от тук от там и се получава.Добре е че моите хора не ми намирам кусури-щом е баница си мълчат...
ОтговорИзтриванеПриятен ден-поздрави!
Страхотно изглежда баницата, браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Маги!
ОтговорИзтриванеПоздрави!