събота, 24 август 2013 г.
Сушени чери доматчета
Тази година майка ми посади и чери доматчета-дадени от една колежка-/благодаря ти, Кате!/но не беше възхитена от тях.Тя си харесва големите розови домати и това си е.Затова пък ние с Боби ги обрахме и направихме сушени доматчета в зехтин.
Гледам народа ползва такива и си казах,защо и аз да не ползвам.Опитах от тавата изпечени-харесаха ми.
Продукти:
чери доматчета
зехтин
подправки
В тава ,покрита с хартия наредих разполовените доматчета,поръсих с мазнина,сол,леко и захар,розмарин,риган и скалидки чесън между тях.
Пекох на средна фурна около час и след това изключих фурната и оставих цяла нощ да се сушат ,докато изстинат напълно.
Може да се ползват и при готвене и тестени изделия.
Сложих в буркан/една тавичка пълни 1 буркан/ и залях със зехтин.Съхранявам в хладилник.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много са вкусни и сушени, и преснички!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност ще се получат чудесно, Живе! Пък и щом са домашни, грешка няма.
ОтговорИзтриванеХубав ден! :)
Живе, чудесни са станали :)
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Благодаря-за първи път правя,но няма да е последен.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица на вас!
Страхотно даже си ги направила,Живе,със сигурност са по-вкусни и ароматни от купешките!Хубава нова седмица ти пожелавам най-сърдечно!
ОтговорИзтриване