Направих тази салатка за прясна консумация,а съм я правила и в буркани преди години.Имах зелени домати,но не ми се консервират,затова ги употребих по този начин.
Продукти:
1 кг зелени домати
1 връзка копър
3 скилидки чесън
2 с. л. захар
2 с.л. сол
винен оцет
зехтин
Доматите се нарязват на кръгчета. Наръсват се със солта и захарта, и се оставят да престоят в купа 2-3 часа. Сока,който са пуснали доматите се измерва и се прибавя същото количество оцет и се слага в тенджера да заври. Пускат се доматите в врящата течност за 10 минути. Изважда те с решетъчна лъжица и заливат с малко зехтин, чесън и нарязаният на ситно копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар