неделя, 2 юни 2013 г.
Бърз картофен хляб
Гответе с мен-от тук видях рецептата
Продукти:
60 мл топла вода
7 г суха мая
125 мл топла вода
125 мл топло прясно мляко
100 г сухо картофено пюре
320 г брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. олио
Приготвяне:
Маята се разтваря във водата.Разбърква се добре и се оставя за 10 минути на топло място. Брашното се смесва със сухото картофеното пюре.Към размитата мая се прибавя водата, прясното мляко.Пресява се брашното на етапи и се замесва тесто, като накрая се прибавя олиото и солта.Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива.
Оставя се да си почине 1-1 1/2 часа.Тестото трябва да увеличи обема си два пъти.Втасалото тесто се премесва един път и се оформя питка или хляб (може и два хляба).Поставя се върху набрашнена тава или хартия за печене.
Покрива се и се оставя да "почине" за 35-40 минути.Фурната се загрява на 200 С.Бързият картофен хляб се пече 30 минути.
След което се покрива с фолио и се пече още 10 минути.
Бързият картофен хляб се оставя да изстине на метална скара напълно преди да се реже.
Изглежда много добре! Картофено пюре от кутия значи...може да опитам!
ОтговорИзтриванепоздрави, зиу!