вторник, 13 септември 2016 г.

Мус от маскарпоне и дюлево желе


Продукти:
250гр. маскарпоне
200 гр. течна сметана
3 с.л. захар
130гр. прясно мляко
1 ванилия
1 пакетче желатин

желе от дюли-или друго сладко
трохи от бисквити

Приготвяне:
Накисваме желатина в 1/2 ч.ч. студена вода да набъбне
Разбиваме течната сметана със захарта-ползвам малките кутийки на Лидъл.Отделно разбивам и маскарпонето,прибавям прясното мляко и всичко събирам с течната сметана.Разтопявам леко желатина на водна баня или в микровълнова печка и сипвам в крема.Така напревния мус разпределям в купички и прибирам в хладилника.


Преди сервиране отделям от стените на съда  с ножче и обръщам върху чинийка, на дъното на която съм сложила малко от желето.Върху крема сипвам още малко желе и наронени бисквити.


Много лесен и вкусен мус.


Да ви е сладко!

източник


1 коментар: