3 яйца
2 ч.л. горчица
5 с.л. олио
300 мл. прясно мляко
тиквички около 250 гр.
сол,черен пипер,копър,пресен чесън
1 ч.ч. брашно / количеството зависи от големината на яйцата и колко воднисти са тиквичките -следете консистенцията на тестото,трябва да не е прекалено гъсто,за да се разлива лесно
плънка по желание- колбас,топено сирене,кашкавал,кет чуп
сос от гъсто кисело мляко,чесън и копар
Приготвяне:
Настържете тиквичката-не прекалено ситно,за да се усеща.Нарежете стрък чесън и китка копър.
В купа разбийте яйцата,млякото,олиото,горчицата и брашното.
Овкусете сместа със сол и черен пипер.
Добавете копъра,чесъна и настърганите тиквички,разбъркайте.
Загрейте тиган за палачинки,подмажете тънко с олио и се сипва по 1 черпак в средата и разпределете по тигана.При готовност си обръщат и се нареждат в чиния,която похлупваме,за да останат топли.
Решила си днес да ме изкушаваш и това си е!
ОтговорИзтриване