Този чеснов сос е много вкусен и предпазва от зимните вируси.Прави се много лесно.
Ето как:
В удобна кана за разбиване с пасатор се слагат:
1 каф. чашка прясно мляко
2 каф. чашки олио
1 глава обелени скилидки чесън
по желание може и някои подправки
Всичко се разбива за минута и соса е готов.
Намазан на препечена филийка е толкова вкусно,че хапването няма спиране...
Много ми харесва идеята! Ще го спретна сосчето тези дни и ще топкаме зеленчуци в него, че зимните вируси дебнат от всякъде!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ПС: А дали ще е ок, ако приготвя сосчето в двойна доза, за да има примерно за няколко дена? Как му се отразява хладилника?
Много обичам всякакви дипове, сосове, нещица, които се мажат на филийка и после се похпват с кеф.:-))
ОтговорИзтриванеМного ми харесва!
Поздрави!
Биби,това ,което го виждаш е от една доза.Иначе в хладилника трае доста време-примерно седмица,две.За повече не съм сигурна.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Мони,и на мен много ми харесва на препечена филийка-много вкусно...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер-поздрави!
Рецептата не трябва ли да е с кисело мляко, вместо с прясно?
ОтговорИзтриванеЖивенце,да си призная,никога не съм правила чесновия сос с прясно мляко и по този начин!
ОтговорИзтриванеОще утре ще го направя,защото моята девойка го обича с пържени картофи!Благодаря за рецептата!
Прегръдки:)
Много вкусно и лесно за изпълнение! Предполагам освен към пържени картофки /както е предложила Катето/ ще върви и към месце приготвено на скара :)Чудничко, обожавам практично-бързите и вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Привет Анонимен!
ОтговорИзтриванеНе знам как е вкуса с кисело мляко,защото съм го правила -винаги приготвям с пресно и е чудно.
Поздрави!
Кате,ще ви хареса,особено върху препечена филийка-опитайте...
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая-прегръщам те!
EdiLina -соса върви към всякакви ястия.Пълниш бурканче и си имаш винаги в хладилника под ръка.
ОтговорИзтриванеПриятен ден-поздрави!