Започна се с тиквите.
Имах огромна тиква,която ми подариха от Гърция миналата година,извадихме семките и посяхме тази година тук.И тя стана огромна,но много водна,тънка,при рендосване почти се стопява-не струва.По-хубави от нашите си бели тикви-няма.Но за да използвам част от нея все пак ,направих тези мъфини.
200 г сварена и изцедена тиква
150 г брашно
1/2 ч л бакпулвер
щипка сол
1/3 ч л канела на прах
50 г масло
100 г захар
2 яйца
50 мл прясно мляко
. Тиквата се нарязва ,сварява си или се изпича и се пасира.В помощта на тел за разбиване се разбива разтопеното масло и захар. Прибавя се едно по едно яйцата и се разбива добре.Прибавя се тиквата, прясното мляко и се разбърква.
Добавя се пресятото брашно с канелата, солта и бакпулвера.
Внимателно се разбърква с помощта на лъжица.Миксер не се използва.
Разпределят се във форма за мъфини по 1 супена лъжица от тестото,и се пекат за съвсем малко.
Изваждат се и се слага по малко сладко-при мен от дюли
Върху сладкото се разпределя останалото тесто,слагат се във фурната да се изпекат
на 180 С около 20 минути.
По желание могат да се поръсят с пудра захар.
Живе,страхотно начало на седмицата с тези слънчеви и ароматни мъфини!
ОтговорИзтриванеМного хубави са станали!
Успешна и хубава нова седмица:)))
Чудесна есенна рецепта, Живе! Благодаря ти за вкусното настроение!:)
ОтговорИзтриванеОоо,веднага ще си грабна един мъфин,много ми харесват,Живе!
ОтговорИзтриванеКакто и идейката за двойното печене,така със сигурност сладкото е останало по средата.
Чуднички!
Хубав понеделник!
Ех, разкошотия, особено сладкото от дюли!!!
ОтговорИзтриванеТака е, нашенското си е най-хубаво :)))
С пожелание за хубава нова седмица :)
Благодаря ви,момичета-прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Живе, двете с теб сме на вълна мъфини тази седмица.:-)) Много хубави са се получили, така със сладко от дюли.
ОтговорИзтриванеПоздравления и пожелания за хубава седмица!