Време е за зимни ястия и това е едно от любимите български гозби.Аз го направих от буркан ,защото майка ми сложи по-рано да втаса и сега имаме готово кисело зеле.
Ето как го правя аз
500 г бял боб
3 глави лук
10 с.л. олио
2 буркана кисело зеле
червен пипер
Бобът се сварява с две глави ситно нарязан лук и 5 с.л. олио. В друг съд се задушава зелето с мазнина. Щом стане готова се прехвърля при сварения боб. Една глава ситно нарязан лук се запържва в 5 с.л. олио и малко червен пипер. Яденето се залива със запръжката и се разбърква. Ако има нужда се посолява. Слага се в затоплена фурна да се запече.
За такава гозба съм способна на незаконни действия.Не я заменям за нито едно чуждоземско ястие.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хубава вечер!
Живе,това е може би най-любимото ми зимно ястие!
ОтговорИзтриванеКогато майка ми беше жива и и се обадех,че и отиваме на гости тя казваше;
Няма нужда да те питам какво да ти сготвя-боб със зеле:)))
Благодаря за насладата от чудесната рецепта!
Прегръдки и успешна нова седмица!
Вили,като задушавах зелето,така ми замириса,че направо ми се искаше да грабна вилицата и да започвам-и на мен ми е любимо ястие.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и успешна нова седмица!
Катенце,ако беше дошла през почивните дни,щях да те нагостя.Но се радвам ,че успях да ти доставя това удоволствие,макар и виртуално.
ОтговорИзтриванеПрегръщам ти и хубава вечер ти желая!
Ооо, това много го обичам.
ОтговорИзтриванеА и щом е постно, тъкмо като за мен.
Чудесно ястие си приготвила.:)
Благодаря ти,Рони!
ОтговорИзтриванеOooooooгладнях! Изчезвам, но преди това оставям една усмивка!:)
ОтговорИзтриване