неделя, 18 март 2012 г.
Ябълков сладкиш със сметана
И едно кокиче,в компанията на красиви иглики,цъфнали в градинката ми ....
Ето и рецептата на този лек и прекрасен сладкиш
За карамела
1 ч.ч. захар
75 гр. масло
за блата
125 гр.масло
3 пълни с връх супени лъжици захар
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
за крема
400 гр.квасена сметана
1 кофичка изцедено кисело мляко
захар на вкус
1 ванилия
няколко ябълки
Млякото се изцежда за 1 нощ или няколко часа.
Разбива се сметаната с млякото, захарта ,ванилията на еднородна смес и се прибира в хладилника.
В тавичка с около 26 см се карамелизира захарта и след това се слага маслото вътре ,за да се разтопи.Подреждат се парчета ябълки върху карамела.
Разбива се маслото със захарта,прибавят се яйцата,брашното,бакпулвера и ванилията.Сместа се изсипва на няколко места с лъжица,а не на куп ,защото няма да може да се разстели върху ябълките.
С помощта на лъжица или с пръсти сместа се разпределя равномерно.
Пече се в загрята фурна на 170 градуса.
След като се поохлади с нож се минава отстрани ,за да се отдели блата от стените на тавичката и се обръща в подходящ поднос.
Намазва се с крема и се поръсва с кокос,който предварително съм запекла леко във фурната-става много ароматен.
Голяма вкусотия ви казвам.....
Живе, чудесни цветя си имаш :)
ОтговорИзтриванеИ сладкиша е страхотен с тази хубава глазура!
Хубава вечер!
Много голямо единомислие,а Живче:)))
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш!Браво,а за буквите мисля,че ги махнах .......май/дразнят ме вече..абе карай.
Успешна да е новата седмица!
Прекрасен сладкиш и цветята ти са разкошни!
ОтговорИзтриванеЖивче игликите са толкова истински и красиви! Сладкишът е много вкусен, интересен и изглежда прекрасно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ме зарадваха тези цветенца,и вие също...
ОтговорИзтриванеПролет иде....
Чудесен сладкиш и прекрасни цветя!Да ти е хубава и пролетна седмицата, поздрави!
ОтговорИзтриванеММММ Живеее страхотия си измайсторила. Много апетитен сладкиш.
ОтговорИзтриванеЦветята ти са страхотни нашите още не са цъфнали не знам защо.
Прегръдки и много целувки!
Много сочен и примамлив сладкиш:)
ОтговорИзтриване