събота, 21 април 2012 г.
Джуркана коприва
Не си падам много по копривата,но половинката обича и така направих тази рецепта,която видях в едно предаване на Гала и нейна гостенка я приготви.Ето как става тази зеленийка.
Продукти
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
коприва
джоджен
1-2 супени лъжици брашно
червен пипер по желание
олио и масло
сирене
Копривата се сварява и се изцежда-водата не се хвърля.
Лука и чесъна се нарязват на ситно в широк тиган с 5-6 л.олио
Копривата се нарязва на ситно-кълца се
и се прибавя към лука и чесъна да се задуши.
Слагаме парче масло
След 15 минути добавяме брашното ,бъркаме да поеме и добавяме и малко от водата от копривата-1 чашка.Така оставяме да си ври.
След това добавяме и нарязания джоджен и червен пипер,сол.
Оставяме да поври,докато поизври водата.Поръсваме със сирене ,изключваме котлона,захлупваме тигана и оставяме да поеме от аромата му.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар