събота, 26 май 2012 г.
Шоколадов сладкиш с майонеза
Продукти:
200 г (1 ч. ч.) майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат
ванилия
ГЛАЗУРА
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
Приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата.Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма.
Печете 25 минути в загрята на 180 С фурна.
Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
ГЛАЗУРА
Най-напред разтопете на водна баня или в микровълнова фурна шоколада и след това добавете маслото.
Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изстине и покрийте с глазурата.
Аз поръсих с кокос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много съм чела за този сладкиш ,но не мога да си представа вкуса му ....Сигурно ще е много вкусен щом го виждам навсякъде из нета :) ! Освен да пробвам ,друго не ми остава :)) ! Чаоооо ,мила и хубав съботен следобед !
ОтговорИзтриванеНикога не съм правила сладкиш а майонеза, но наистина е много популярен,сигурно е хубав!
ОтговорИзтриванеАу,станал е греховно сочен,Живе!Обра ми точките с този сладкиш днес!И другите кремчета,бисквитена тортичка и мъфини прегледах-ти успя ли да починеш :) ?!
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица!
Сладкиша е невероятен.Обожавам го!
ОтговорИзтриванеМного бързо се приготвя а е толкова вкусен,аз го правя със един невероятен крем под глазурата
хубава вечер