сряда, 29 август 2012 г.

Хляб бриош

Е ,като го видях този хляб при Катето,мира не ми даде докато не го направя.Кате,хляба е чуден-толкова мекичък и вкусен...нямам думи.Още не са се прибрали моите хора и бързам да го снимам,защото до утре не знам дали ще устиска.Благодаря ти,миличка!
Продукти за хляба 400 гр. брашно 2 яйца + 1 жълтък за намазване 180 мл. прясно мляко 40 гр. маргарин 1 пак. суха мая 4 с.л. захар щипка сол малко брашно за доомесване Приготвяне Омесва се тесто от изброените продукти,оставя се да втаса. След това се омесва втори път с брашно до меко тесто.Оформя се на хляб и се слага в правоъгълна форма.След като втаса във формата, се намазва с жълтък и се поръсва със семена.Пече се на 180 градуса.При мене се зачерви отгоре по-бързо и сложих фолио.
Струва си печенето,дори и в тези горещини.
Не устоях на крайчето и посред нощите си го намазах с масло и последното дюлево желе. Блаженство ви казвам....

12 коментара:

  1. Страхотен, изглежда много вкусен и ароматен, а щом е домашен - става неустоим! :) Хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда толкова мек и пухкав и те кани да си чупнеш ароматно крайче!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, страхотен е - мек и пухкав! Аромата му усещам чак... Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Хляба наистина е невероятен-като душичка е....
    Хубав ден ви желая,момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. С Катето сте такива подстрекателки чеееееее.. отивам да правя и аз не издържам на гледката вече:))))

    ОтговорИзтриване
  6. Чудно хлебче си сътворила, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. А така ,Зиче,запрятай ръкави и го почвай- не иска много месене.

    Благодаря,Иглика!
    Поздрави и прегръдки за вас!

    ОтговорИзтриване
  8. Гледах го при Катя, и твоят е станал супер!

    ОтговорИзтриване
  9. Ей, радвам се, че ти харесва!
    Обожавам да правя хляб, а и ти не падаш по-долу:)
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря,Траянче!
    Кате,каквото видя при теб и не може да не го направя-ами много вкусно ти изглеждат снимките и пусто сърце не трае-както казва Зиче.Има рецепти които ме грабват от раз и това е.
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Ама не се търпите с Катето ще знаете :) .
    Направих си сладко,та мисля и аз да намажа една такава филийка пък ако ще да се разчуе,прекрасна комбинация-сладък хляб,сладко и масло.Звучи ми като райска вкусотия!

    ОтговорИзтриване