сряда, 29 август 2012 г.
Хляб бриош
Е ,като го видях този хляб при Катето,мира не ми даде докато не го направя.Кате,хляба е чуден-толкова мекичък и вкусен...нямам думи.Още не са се прибрали моите хора и бързам да го снимам,защото до утре не знам дали ще устиска.Благодаря ти,миличка!
Продукти за хляба
400 гр. брашно
2 яйца + 1 жълтък за намазване
180 мл. прясно мляко
40 гр. маргарин
1 пак. суха мая
4 с.л. захар
щипка сол
малко брашно за доомесване
Приготвяне
Омесва се тесто от изброените продукти,оставя се да втаса. След това се омесва втори път с брашно до меко тесто.Оформя се на хляб и се слага в правоъгълна форма.След като втаса във формата, се намазва с жълтък и се поръсва със семена.Пече се на 180 градуса.При мене се зачерви отгоре по-бързо и сложих фолио.
Струва си печенето,дори и в тези горещини.
Не устоях на крайчето и посред нощите си го намазах с масло и последното дюлево желе.
Блаженство ви казвам....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотен, изглежда много вкусен и ароматен, а щом е домашен - става неустоим! :) Хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеИзглежда толкова мек и пухкав и те кани да си чупнеш ароматно крайче!
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Живе, страхотен е - мек и пухкав! Аромата му усещам чак... Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно Живе!
ОтговорИзтриванеХляба наистина е невероятен-като душичка е....
ОтговорИзтриванеХубав ден ви желая,момичета!
С Катето сте такива подстрекателки чеееееее.. отивам да правя и аз не издържам на гледката вече:))))
ОтговорИзтриванеЧудно хлебче си сътворила, поздрави!
ОтговорИзтриванеА така ,Зиче,запрятай ръкави и го почвай- не иска много месене.
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Иглика!
Поздрави и прегръдки за вас!
Гледах го при Катя, и твоят е станал супер!
ОтговорИзтриванеЕй, радвам се, че ти харесва!
ОтговорИзтриванеОбожавам да правя хляб, а и ти не падаш по-долу:)
Целувки*)
Благодаря,Траянче!
ОтговорИзтриванеКате,каквото видя при теб и не може да не го направя-ами много вкусно ти изглеждат снимките и пусто сърце не трае-както казва Зиче.Има рецепти които ме грабват от раз и това е.
Прегръдки и хубава вечер!
Ама не се търпите с Катето ще знаете :) .
ОтговорИзтриванеНаправих си сладко,та мисля и аз да намажа една такава филийка пък ако ще да се разчуе,прекрасна комбинация-сладък хляб,сладко и масло.Звучи ми като райска вкусотия!