сряда, 31 октомври 2012 г.

Рамазанка

За поред път правя нещо от рецептите на Зиче и за поредeн път се убеждавам в прекрасния вкус на всичко приготвено от нея.Ометохме една и на другия ден направих още една-стана фантастична....Зиче,благодаря за рецептата,миличка!
Продукти: 500 гр. брашно 300 мл прясно мляко 20 гр. прясна мая сложих аз(в оригинал - 7 гр . суха) 1 с. л. сол 2 с. л. захар (аз сложих само една ,исках я по-соленичка ) 3 с.л. зехтин 1 с.л. оцет сусам за поръване 1 жълтък за намазване Разтворете маята в затопленото прясно мляко,заедно със солта и захарта . Размесете брашното ,излейте млякото,зехтина и оцета . Замесете меко тесто ,което леко да лепне . Прехвърлете го в набрашнена купа , намажете го с малко зехтин покрийте с кърпа . Включете фурната на 50 гр. и сложете съда вътре . Когато тестото удвои обема си го извадете и с намаслени ръце разтеглете леко . Поставете го в поктита с намаслена хартия тавичка . Намажете с разбития с 2-3 капки пр. мляко жълтък ,поръсете със сусам и печете на 180 гр. до около 15-20 мин.
Много мекичка и вкусна се получи тази рамазанка.
След изпичането я позавихме -малко да си отдъхне...
Специално за теб,Зиче....

16 коментара:

  1. Чудна рамазанка ,Жижи !Майстор си е Зичето ,то и затова рецептите и са страхотни ! И в къщи много се хареса :) !
    Хубава вечер ,мила ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо, спор няма, рецептата е много сполучлива и става много бързо:) и у дома размазанката изчезна от масата за отрицателно време.Като гледам и твоята колко пухкава е станала, не съм сигурна че ще ви остане за утре.*
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Мекичка, пухкава рамазанка! Толкова положителни отзиви вече има, че май е време да я направя:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Еййй Живее станала е невероятна Рамазанката ,разкошотийка голяма.
    Благодаря ти за пореден път да доверието ,и се радвам че ви е харесала и при нас много се хареса и това измислено тесто от мен,и си го правя на хляб вече.
    Прегръщам те силно мила !

    ОтговорИзтриване
  5. Ехааа, колко хубава е станала рамазанката на мамето от твоите ръчички!
    Целувки Живе*)

    ОтговорИзтриване
  6. О, на Зичката рецептите са супер! Живе, ама и ти си я измайсторила!!! Чудна е!

    ОтговорИзтриване
  7. О, от такова пухче никога не остава и трошица! Много ти е хубава рамазанката, Живка! Страхотен загар има! Веднага бих се пресегнала през монитора, стига да можех да я достигна! ;))
    Не знам само защо се казва така... при мен е "фокача", при баба "колаче", а у съседката е просто "малка питка"
    Ведро настроение в мрачния, дъждовен следобед!

    ОтговорИзтриване
  8. Който не е направил тази "рамазанка" ,да я направи.Ще се уверите във вкуса и,още щом я вкусите.
    Приятне ден на всички-прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Изглежда прекрасно, Живе!
    А във вкуса не се и съмнявам ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудна е, видях я при Здравчето и Катето, а сега и при теб, непременно ще я пробвам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Поздрави, Живче! Много апетитно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  12. Вкусна, мека и толкова апетитно изглежда. Страхотна е, Живче! Честит празник и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Тази рецепта съм я срещала и забелязвам, че доста се харесва на всички. Ще я приготвим и ние! Изглежда страхотно! :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Думите са излишни..Вида сам говори за вкуса на тази великолепна рамазанка!
    Сърдечни поздрави, Живе!

    ОтговорИзтриване