вторник, 26 март 2013 г.
Тиквеник
Тиквеника на баба Дешка,представен от Йоли.Стана много мекичък и вкусничък.
Продукти
1.500 кг настъргана тиква
250 г захар
150 мл вода
настъргана кора от 1 портокал
ванилия
100 г ядки по избор
80 г стафиди
80 г нарязани сушени кайсии
150 г стопено масло
400 г кори за баница
Приготвяне
Сложете настърганата тиква в тенджера заедно със захарта, подправките и водата. Задушете тиквата за няколко минути и я изсипете в цедка за да се отцеди добре. Запазете отцедилия се сок.
Наредете баницата с тиква по обичайния начин. Две по две намажете корите с масло, сложете плънка от тиква, ядки и сушени плодове. Завийте на рула и ги подредете в тава намазана с масло. Може да я подредите и като наложена баница. Намажете готовата баница с масло и изпечете до зачервяване в загрята на 180* фурна.
Няколко минути преди края на печенето извадете тавата от фурната и залейте тиквеника със сока от задушената тиква. Върнете обратно във фурната и доизпечете сладкиша за още 3 минути. Сервирайте леко охладен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Гледах го и при Йоли този вкусен тиквеник и много ми хареса, но някакси не ми остана време да го пробвам :), а сега ме подстрекаваш и ти - бива ли така??? Чуден се е получил и си представям колко е вкусен!!
ОтговорИзтриванеМного апетитен е станал!
ОтговорИзтриванеЕ,не ми стигна при Линка,че сега и тук да попреглъщам по тиквен десерт,чуден тиквеник,Живе!Предполагам и адски ароматен и сочен!Как хубаво се е зажарил!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного е хубав-ако имате тиква,направете си го.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Живееееее, сега по никое време с този тиквеник ааааа???
ОтговорИзтриванеНевероятен е оххх как ми се прияде самооо.
Целувки!
Днес сварих последните парчета тиква! Ако остане ще го направя, ако не - ще чака есента, живот и здраве!
ОтговорИзтриванеПоздрави!