понеделник, 6 май 2013 г.

Брауни с вишни



Видях го при Роската-/елексир/и като си имам вишни,си казах- защо пък да не го направя?Стана ароматен,вкусен...Роси,благодаря за рецептата!



Продукти:

250 гр. замразени или пресни вишни без костилка
125 гр. масло
3 яйца
150 мл. течен шоколад
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1/2 капсула есенция ванилия
1/3 капсула есенция ром
1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

Оставете вишните да се размразят и отцедят добре,ако са били замразени.Може да ги поръсите с малко пудра захар,за да не ви киселеят после.Аз лично ги поръсих с кристална захар. В купа разтопете маслото .Прибавете в топлото масло течния шоколад и разбъркайте да се хомогенизират. Следва захарта.Ако обичате по-сладки десерти добавете повече от указаното количество. Добавете яйцата едно след друго при непрекъснато разбъркване на сместа,като изчаквате всяко да се усвои добре и така добавяте следващото.Сместа ще се сгъсти и ще стане лъскава. Сложете брашното,бакпулвера и есенциите,разбъркайте с шпатула. Накрая сложете вишните,леко разбъркайте и изсипете в тавичка,покрита с пекарска хартия. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 160 гр.Нужно е сладкишът да остане леко влажен,внимавайте да не го препечете.

5 коментара:

  1. Много обичаме брауни! Чудесно е станало!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за доверието,Живе!Много ме зарадва,а браунито ти е станало пухченце!Супер е!

    ОтговорИзтриване
  3. И изглежда много вкусен, Живе! Чуден сладкиш си измайсторила.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване