понеделник, 31 март 2014 г.

Шоколадова торта с бял крем

Продукти:

1 пакет какаови блатове/от Лидъл/
леко разредено дюлево желе за сиропиране

За крема
250 гр. маскарпоне-от лидъл
400гр. заквасена сметана-от лидъл
200гр. течна студена сметана-от лидъл
8 супини лъжици пудра захар
100гр. шоколад за крема
 и още 100 грама шоколад за покриване-/от лидъл-200гр сладкарски шоколад/
За отгоре разтопявам 100гр. шоколад,2-3 с.л. прясно мляко и 50гр. масло
Разтопявам в микровълновата и като се охлади заливам тортата.

Приготвяне:

Сметаната се разбива охладена,така както е извадена от хладилника.В отделна купа се смесват маскарпонето и заквасената сметана заедно с пудрата захар.Към тях се добавя разбитата течна сметана и леко се разбърква с шпатула.Накрая се добавя и шоколада ,нарязан наситно с нож.
Слага се първия блат в тортена фарма с падащ ринг,леко се сиропира-4-5 с.л. сироп,слага се половината крем,втори блат,сиропиране и останалия крем.Третия блат само се сиропира .Слагам в хладилника да се охлади за 2 часа.През това време си правя крема и оставям да се охлади.
Заливам с шоколадовата глазура и отгоре леко нашарих за разнообразие...

Върху крема сложих портокалови корички от  сладко.


Мнооого вкусно торта.....

Да ви е сладко.....


3 коментара:

  1. Пресладко ще ми е, чудна е, Живе! :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусотия! И градинката е много красива! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм,все любими продукти са се приютили в тази чудна торта,Живе,поздравления!

    ОтговорИзтриване