неделя, 11 май 2014 г.

Спаначена тарта


Спаначена тарта с цели яйца на фурна.Бърза  за приготвяне с отличен резултат.

Продукти:
1  бутер тесто-/по 2 листа са в пакет/
300гр. спанак
4 яйца
50гр. зехтин
100гр. доматен сок или домашна лютеница
100гр. настърган кашкавал
2/3 скилидки чесън
сол и черен пипер

Приготвяне:

Спанака се бланшира за 5 минути.Прецежда се в гевгир и съжица леко се намачква да се изцеди водата.Единият лист  тесто  се слага в тава с хартия и отстрани се слагат спираловидни ленти от другия лист тесто.

покрива се с настърган кашкала и нарязания спанак.
Отгоре се разпределя доматеното пюре.

Слагаме в затоплена фурна на180 градуса и след като се е позапекло  изваждаме,чукваме яйцата,


поръсваме с кашкавал,поливаме със зехтина



и връщаме във фурната да се запече.


По желание може да се поръси леко с червен пипер.



Голяма вкусотия....

От остатъка се получиха тези банички с кашкавал.

Може и с друг пълнеж,но обичаме с кашкавал.



7 коментара:

  1. Чудесна тарта, Живе!
    Много апетитна и със сигурност ще изпробвам на моите човеци, че обичат бутертесто със сирене и спанак под всякаква форма :)
    Поздрави и хубава нова седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, Живе!
    С пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Супер предложение,Живе!Скоро правих по рецепта на Нели,но само плънката,при теб с бутер тестото е още по-вкусна със сигурност,поздравления!Прегръдка и хубави пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, Живе, това ще да е голяма вкусотия, изглежда супер апетитно! Прекрасна нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусно е момичета....Направете я!

    ОтговорИзтриване
  6. Ей, Живе! Някак ми е харесва повече отколкото можеш да си представиш!Поздравления! Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване