понеделник, 1 юни 2015 г.

Царевични хлебчета


Много вкусни с много приятна коричка-станаха ми любими.



Продукти:

2,5 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
2 с.л. мед (аз използвах кафява захар)
1 с.л. сол
1 пак. суха мая
2 яйца
3-4 с.л. зехтин
3/4 ч.ч. прясно мляко

микс от семена

Приготвяне:

И двата вида брашно се пресяват в купа и към тях се прибавят солта и маята. Объркват се хубаво. Яйцата се разбиват на пяна и се добавят. Замесва се и постепенно се добавят медът(захарта), зехтина и млякото, а накрая микса от семена. Замесваме тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло за около 30 минути да втаса. След това се омесва върху добре набрашнен плот  и се оформят хлебчета.
В добре намазнена и поръсена с царевично брашно тавичка подреждаме хлебчетата.Аз ги наредих върху хартия за печене. Правим разрези за украса.Аз намазах със зехтин




 и поръсих със семена отгоре.




Фурната се включва да загрява на 180 градуса за около 10 минути. През това време хлебчетата ‘си почиват’. Печем около 30 минути.



След като се изпекат се покриват с кърпа.






Да ви е сладко!



Рецептата  от тук.

1 коментар: