По идея на Йоли-
Йоли,благодаря ти мила за тази рецепта!
Много сладурски ...Може да се направят целувките,да се приберат в кутия и да си чакат реда...Толкова да ми харесаха-направо трепач!
Продукти за 6 тортички
2 белтъка
2/3 ч.ч. фина кристална захар
ванилия
щипка сол
400 г заквасена сметана
2-3 с.л. пудра захар
настъргана кора от 1/2 лимон
200г почистени вишни
4-5 с.л. захар за вишните
1 гвоздейче карамфил
Приготвяне
Разбийте белтъците на твърд сняг. На тънка струйка сипете захарта като продължавате да разбивате докато получите гъст плътен крем, подходящ за шприцоване. Захарта в крема трябва да бъде напълно разтворена. Към края на разбиването сложете солта.
Покрийте тава с хартия за печене. Сипете белтъчения крем на 6 купчинки и с опакото на лъжица оформете вдлъбнатини.
Може да направите основата за тортичките съвсем стилизирана като използвате шприц. Лично на мен ми харесват небрежни и "разрошени".
Загрейте фурната на 80* и изсушете белтъчените основи за около един час. Ако обичате целувките съвсем твърди ги изсушете добре във фурната още един час.
Кипнете вишните заедно със захарта и карамфила. Отцедете ги и охладете. Върнете отделилия се сок на котлона и го редуцирайте до 1/3.
С лъжица леко разбъркайте сметаната заедно с пудрата захар, лимоновата кора и ванилия.
Непосредствено преди да сервирате десерта напълнете белтъчените легла със сметана и вишни. Полейте с редуцирания сок.
Загрейте фурната на 80* и изсушете белтъчените основи за около един час. Ако обичате целувките съвсем твърди ги изсушете добре във фурната още един час.
Кипнете вишните заедно със захарта и карамфила. Отцедете ги и охладете. Върнете отделилия се сок на котлона и го редуцирайте до 1/3.
С лъжица леко разбъркайте сметаната заедно с пудрата захар, лимоновата кора и ванилия.
Непосредствено преди да сервирате десерта напълнете белтъчените легла със сметана и вишни. Полейте с редуцирания сок.
Просто с неустоим вкус..
Хапвайте и им се наслаждавайте!
Като мен...
Хубава вечер!
Няма коментари:
Публикуване на коментар