сряда, 13 януари 2016 г.

Шоколадова торта с рози




И като начало на Новата 2016 започвам с нещо шоколадово-торта от страниците на 24 KITCHEN .
С пожелание за още по-добра ,здрава и успешна година!
Дано да е късметлийска!

Продукти:

За блатовете:
375 г натурален шоколад 70%
300 г масло
600 мл прясно мляко
6 яйца
450 г захар
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
30 г какао

За масления крем:
1 шушулка ванилия
900 мл прясно мляко
8 жълтъка
200 г захар
8 с.л. брашно
50 мл розова вода
300 г бял шоколад
500 г масло
120 г пудра захар

За шоколадовия крем:
300 г натурален шоколад 70%
500 г масло
120 г пудра захар

С продукти от лидъл.


Приготвяне:
1.За блатовете разтопете начупения шоколад с маслото на водна баня. С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до много пухкава смес. В чиния смесете брашното с бакпулвера и какаото.
2. Щом свалите купата с шоколад от котлона, разбъркайте докато маслото се разтопи напълно и добавете прясното мляко, може и да е студено. Разбъркайте. Добавете шоколадово-млечната смес към разбитите яйца и разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. Добавете брашното с какаото и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на три форми с диаметър 24 см. Постелете дъната им с кръг от хартия за печене. Разпределете сместа в трите форми. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. За масления крем първо направете сладкарски крем, като сипете прясното мляко в тенджера и го затоплите. Към него добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и розовата вода. В купа разбийте жълтъците със захарта и брашното. Добавете първо малко от топлото мляко, разбъркайте, а след това изсипете цялото мляко. Върнете сместа в тенджерата, върху котлона и бъркайте в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Изсипете сладкарския крем върху изплакнат метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине.
5. Разтопете белия шоколад на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко. Добавете половината изстинал сладкарски крем, малко по малко и разбивайте до хомогенност.
6. За шоколадовия крем разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксера до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко, без да спирате разбиването. Добавете останалия сладкарски крем и разбийте до хомогенност. Прехвърлете крема в голям шприц с назъбен накрайник.
7. Извадете изстиналите блатове от формите, отстранете хартията и поставете първия блат върху поднос. Разстелете 1/3 от масления крем върху него и поставете втория блат. Разстелете 1/3 от масления крем върху втория блат и поставете третия блат, като притиснете. Разстелете останалия маслен крем върху цялата повърхност на тортата и го загладете.
8. Шприцовайте големи рози от шоколадовия крем върху тортата, като започнете отстрани на тортата - 2 реда, а след това запълните пространството върху тортата.


2 коментара:

  1. Тази торта я правих преди пет месеца.Всички бяха впечатлени от нея.Чудесна торта.Препоръчвам я.

    ОтговорИзтриване
  2. Не е ли множко маслото - 1,3кг?

    ОтговорИзтриване