петък, 15 април 2016 г.

Хлебен пудинг с броколи и сирена



Продукти:

8–10 филии бял хляб
8 яйца
1 морков
500 мл прясно мляко
400 г броколи
100 г сирене „Чедър“-кашкавал
100 г пушено топено сирене
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:


Броколите се разделят на малки розички и се бланшират за кратко във вряща подсолена вода.
Изваждат се и се потапят в леденостудена вода, за да спре процесът на готвене. Отцеждат се добре. Яйцата се разбиват и се смесват с прясното мляко, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.Прибавят се настърганото топено сирене, нарязаният на кубчета хляб, настърганият морков, броколите и се разбърква. Сместа се пресипва в тава и се поръсва с настъргано сирене „Чедър“-при мен кашкавал.





Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.





Оставя се леко да се охлади, нарязва се и се поднася.



Бон апети

Няма коментари:

Публикуване на коментар