неделя, 24 юли 2016 г.

Чийзкейк с ягодово покритие



Необходими продукти:

За основата:
 2 пакета бисквити еверест с какао и с орехи
80-100 г разтопено масло

За пълнежа:
400гр. течна сметана от Лидъл
400 г крем сирене класик от Лидъл
400 г заквасена сметана
200 г захар
1 ванилия
2п. желатин на прах
60-80 мл студена вода



За гарниране:
около 2 шепи  ягоди,които захаросах и сварих леко на сладко
1 желатин

Приготвяне:

Смиламе в блендер бисквитите , добавяме разтопеното масло и размесваме .
Изсипваме във форма 26 см, притискаме с пръсти или лъжица,покриваме с фолио и оставяме в хладилника да стегнее, докато приготвим крема.
Накисваме в студената вода желатина за 5-10 минути.
Разбиваме в купа с миксер на ниска степен крем сиренето, заквасената сметана, захарта, ванилията .
Разтваряме желатина на водна баня и добавяме на тънка  струйка към чийз крема, като не преставаме да разбиваме с миксера.В отделна купа разбиваме с миксера на висока скорост сметаната до меки върхове и добавяме  към крема.
Изсипваме готовия крем върху охладената подложка, покриваме с фолио и оставяме за поне 2 часа в хладилника  да стегне.
Сварявам сладкото от ягоди ,прибавям топлия разтворен желатин и оставям да се охлади.Изсипвам върху крема и връщам отново в хладилника.
Ради не издържа на изкушението и докатосе усетя ,си беше оставила захапката върху чийзкейка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар