Тесто:
250гр. брашно
120 гр. масло-студено и нарязано на кубчета
1 яйце
3 с.л. пр.мляко
щипка сол
Пълнеж:
350 гр. лапад-може и спанак
3 с.л. зехтин
2 стръка пресен лук
1 глава праз
1 глава кромид лук
4 яйца
3 с.л. гъсто кисело мляко
1 с.л. грис
150гр. сирене
Приготвяне:
От продуктите за тестото се омесва тесто,обвива се с прозрачно фолио и се пребира в хладилника.
В тиган се слага зехтина,нарязаните кромид лук,пресен лук и праз и сезадушават.Лапада се бланшира и изцежда от водата.Нарязва се и се прибавя в тигана с лука.Когато е готов се отстранява от котлона.Охлажда се и се прибавят яйцата,гриста,киселото мляко и половината сирене.Ако висе вижда по-рядко може и повечко грис да се сложи.
Изваждаме тестото от хладилника и разточваме върху хартия или силиконово килимче.Преместваме във формата и оформяме с ръб.Надупчва се с вилица и се изпича за 10 мин.на 180 градуса.
Изваждаме от фурната,сипваме сместа и отгоре наронваме останалото сирене.
Пече се още 30-35 минути.
Дави е сладко!
Добро предложение, Живе! Вкусна работа:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеСамо за мен е това, Живе, ще ми хареса!
ОтговорИзтриване