неделя, 1 януари 2017 г.

Шоколадов кекс


Продукти

125 гр. масло
150 гр. захар
150 гр. прясно мляко
160 гр. брашно
25 гр. какао
1 пакет бакпулвер
2 яйца

Глазура:
100гр. черен шоколад
2 с.л. олио

Приготвяне:
Маслото се разтопява,прибавя се захарта и се бърка с шпатула.Прибавя се прясното мляко.С миксер се разбива добавеното брашно и какаото.Прибавят се яйцата едно по едно.
Сместа се изсипва във форма за кекс,намазнена и набрашнена.Пече се около 30 минути.


Охладения кекс се залива с разтопения шоколад в който сме прибавили  и олиото.









Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар