Почти спазих рецептата от опаковката на корите и останах приятно изненадана от крайния резултат.
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. олио и масло
2 с.л. брашно
400гр. сирене
Приготвяне:
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя 1 кофичка кисело мляко, в което предварително е разбъркана содата. Към сместа се прибавя олиото мазнината.В отделен съд се натрошава сиренето.
Разстилам една кора и гребвам от сместа с една чашка.Изливам на кората и разпределям с четка навсякъде от сместа и след това роня сиренето. Навивам кората и слагам в предварително намазана тава.След като ги наредя всичките кори ги нарязвам тук там.Наливам малко вода в купата с остатъка от яйцата и заливам отгоре корите. Пека до готовност в предварително загрята фурна на около 180 градуса . Изваждам когато е готова и покривам с кърпа.
Разстилам една кора и гребвам от сместа с една чашка.Изливам на кората и разпределям с четка навсякъде от сместа и след това роня сиренето. Навивам кората и слагам в предварително намазана тава.След като ги наредя всичките кори ги нарязвам тук там.Наливам малко вода в купата с остатъка от яйцата и заливам отгоре корите. Пека до готовност в предварително загрята фурна на около 180 градуса . Изваждам когато е готова и покривам с кърпа.
А брашното ,къде се слага?
ОтговорИзтриванеВ плънката
Изтриване