вторник, 5 декември 2017 г.

Въздушен млечен хляб



Продукти:
1/3 ч.ч. брашно
1ч.ч. вода
Слагат се в съд на котлона и се бъркат на умерен огън, докато сместа започне да се отлепва от дъното.


Оставя се настрана и се охлажда.
Към тази смес прибавяме:
 1 яйце
100гр. кисело мляко
20 гр. прясна мая
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
450 гр. брашно
отделно зехтин за намазване.

Приготвяне:
От продуктите се омесва тесто-аз разделих на 3  и изплетох питка.


Намазах със зехтин отгоре и оставих да втаса.



Пече се на умерена фурна до изпичане.


Пекох го в тава  и затова се разшири без ограничение.Следващия път във форма.


1 коментар:

  1. Интересна техника,Живе, пареното тесто сигурно е много пухкаво!Поздрави и весели зимни празници!

    ОтговорИзтриване