неделя, 4 март 2018 г.

Шоколадови сърца




Продукти:
200 грама маслени бисквитки
125 грама краве масло
половин чаена чаша пудра захар
2 с. л. натурално какао
40 мл. прясно мляко
половин чаена чаша смлени орехови ядки
ванилия
щипка сол
125 гр. тъмен шоколад шоколад
една супена лъжица смлени орехови ядки за украса

Начин на приготвяне:
Смелете бисквитките с помощта на блендер и ги изсипете в голяма купа.
Разтопете кравето масло в микровълновата фурна. Преди това го нарежете на парченца. Прибавете го към смлените бисквитки.
Прибавете пудрата захар, солта, ванилията и смлените орехи.
Прибавете прясното мляко. То се слага последно за регулиране на гъстотата. Слагайте го на части. Може да се наложи да не слагате цялото количество или пък да добавите още малко.
Към продуктите в купата прибавете пресятото какао. Замесете с ръце, докато всички продукти се смесят.



Покрийте дъното на тава с незалепваща хартия. Напълнете една формичка във вид на сърце с част от сместа и избутайте върху хартията.





Така постъпете докато свърши сместа в купата. С малка шпатулка загладете оформените шоколадови сърца и ги поставете за един час в хладилника.


Малко преди да извадите охладените сърца от хладилника, разтопете шоколада на водна баня. Потопете долната част на всяко сърце в топлата шоколадова глазура. Потапя се тази част, която е била към хартията, защото е гладка и красива



Аз украсих със зърна от нар. 


 Съхранявайте вашите шоколадови сърца в хладилника.


Аз  приготвих сутришното кафе,



а от Боби бяха цветята.

Да ви е сладко!



Рецептата е от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар