събота, 19 май 2018 г.

Сбричатола с ягоди


Необходими продукти:
350 г. брашно
140 г захар
140 г краве масло
1 яйце+ 1 жълтък
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
при мен настъргана кора от портокал-аз си настъргвам в бурканче,захаросвам и оставям в хладилника

Крема: 
500 мл прясно мляко
4 с.л. захар
70 г нишесте
3 жълтъка
настъргана лимонова или порокалова  кора
2 шепи ягоди -аз ги нарязах,захаросах и оставих да се изцедят половин час.

Приготвяне:
В купа сложете пресятото брашно, добавете едно яйце и един жълтък, захар, щипка сол, 1 ч.л. бакпулвер и нарязаното на малки парчета студено краве масло.


Започнете да мачкате продуктите с ръце, докато се образуват маслени трохи. Приберете ги за час в хладилника.
През това време направете крема. В тенджерка излейте прясното мляко, добавете жълтъците, захарта и нишестето.
Сложете на загрят котлон на средна степен и след това намалете и започнете да бъркате веднага.Когато крема се сгъсти отдръпнете от огъня и охладете.
Застелете форма (24 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете половината от маслените трохи.
Отгоре изсипете крема, сложете нарязаните на малки парчета ягоди .


Покрийте с останалите маслени трохи.


Изпечете сбричолатата на 180 градуса в предварително загрята фурна  за около 35 мин.


По желание може да се поръси с пудра захар.



След като се охлади се нарязва и сервира.


И понеже останах 4 белтъка  си направих целувки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар