Продукти:
120гр. меко масло на стайна температура
1 кг.извара
200гр. захар
4 яйца-разделени белтъци и жълтъци
4с.л. царевично нишесте
80гр. грис
1 бакпулвер
кора от лиман
сок от половин лимон
Приготвяне:
Разбиваме маслото и 100гр. от захарта с миксер около 5 минути.Прибавяме сока от лимона и кората.
Отделно в купа слагаме изварата,останалата 100гр. захар,ванилията,жълтъците и разбиваме с пасатора.Прибавяме разбитото масло и леко разбиваме с миксера.
В купичка събираме царевичното нишесте,гриста и бакпулвера и объркваме.Сухата смес прибавяме към изварената и объркваме с лопатка.
Отделно разбиваме белтъците на пяна и на 3 пъти прибавяме към общата смес.Разбъркваме леко от долу нагоре докато се смесят добре.
Взимаме форма за торта 26см.,намазваме с масло и поръсваме с грис.Изпичаме в предварително загрята фурна на 170 градуса за 50 минути.
Изваждаме и оставяме да изстине,след което поръсваме с пудра захар.
Режем на парчета и сервираме.
Затова направих карамелен сос.Аз карамелизирах захар,добавих малко масло и прясно мляко и тази смес оставих леко да се сгъсти,но да е течна.Намазах отгоре и оставих да се стече надолу.
Изключително фина текстура и приятен вкус.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар