четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Печени чушки в доматено-сметанов сос

Една много лесна и вкусна манджичка.С домашен хляб за топване в сосчето ще ви се услади  и то доста.

Продукти за 4 порции:

5 печени чушки
2-3 с.л. олио
1 глава нарязан на дребно лук
 1 ч.ч. консервирани белени домати
2-3 скилидки счукан чесън
4 с.л. заквасена сметана
2 с.л. брашно
сол и черен пипиер на вкус
магданоз за поръсване

Приготвяне:
 В титан загрейте олиото и на среден огън изпържете чушките до златисто,оставете да се охладят и нарежете на ленти.може и на по-малки парчета
В същата мазнина задушете лука до омекване. Прибавете доматите и чесъна. Задушете под капак десетина минути. Махнете капака и гответе на среден огън, докато получите плътен, но не много гъст доматен сос.
В купичка смесете сметаната и брашното. Изсипете ги в доматения сос и добре разбъркайте. Посолете и подправете с черен пипер. Оставете сосът да поври  десетина минути. Наредете отгоре лентичките чушки, махнете от огъня и поръсете с магданоз. Да ви е сладко!

Източник-Йоли








Няма коментари:

Публикуване на коментар