вторник, 6 октомври 2020 г.

Шоколадов крем с извара



 Крем

400 гр.извара

200 гр черен шоколад

150 гр.захар

200 мл.прясно мляко

15 гр.желатин-пакет и половина

60 мл.вода

400 гр.заквасена сметана

Изварата се пасира,прибавя се половината мляко,сметаната и захарта.Шоколада се разтопява с половината мляко и маслото.Желатина се смесва с водата и се оставя да набъбне,след което се прибавя към горещия шоколад.Оставя се да се охлади леко.На струя се изсипва към изварата и всичко се смесва и се разпределя в чаши.



Прибират се в хладилника за няколко часа покрити с прозрачно фолио,за да не хващат кора.





Няма коментари:

Публикуване на коментар