събота, 27 февруари 2021 г.

Паста със спанак на фурна




Продукти :
300 гр. паста
за плънката:
250 гр. рикота
500 гр. спанак
250 гр. гъби
300гр пилешко сварено месо
1 яйце
100 гр. настърган кашкавал
щипка черен пипер
1 скилидка чесън
3-4 с.л. зехтин
сол

За бешамела:
3 с.л. брашно
50 гр. краве масло
500 мл. прясно мляко


Приготвяне:
В тиган с 3-4 с.л. зехтин сложете 1 скилидка чесън ,гъбите ,пилешкото месо и нарязания спанак. Задушете за няколко минути и извадете чесъна. Сложете  в купа и прибавете рикотата,  яйцето, настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер . Объркайте добре сместа.

В кипяща подсолена вода сварете пастата с 5 мин. по-малко от обозначеното на опаковката време.Прецедете и полейте с 1 с.л. олио за да не слепва.



В малка тенджетка разтопете  маслото, добавете брашното и запържете за кратко. Налейте наведнъж прясното мляко и бъркайте енергично с телена бъркалка докато сместа се сгъсти. Оставете я с консистенция на рядка боза.



Застелете тавата  с парче хартия за печене.
Смесете пастата със спаначената смес и изсипете в тавичката


Отгоре изсипете сос бешамел и покрийте с настърган кашвал.


Печете на умерена фурна до приятен загар .

 

Сервира се топла.





Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар