Продукти :
300 гр. паста
за плънката:
250 гр. рикота
500 гр. спанак
250 гр. гъби
300гр пилешко сварено месо
1 яйце
100 гр. настърган кашкавал
щипка черен пипер
1 скилидка чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
1 яйце
100 гр. настърган кашкавал
щипка черен пипер
1 скилидка чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
За бешамела:
3 с.л. брашно
50 гр. краве масло
500 мл. прясно мляко
Приготвяне:
В тиган с 3-4 с.л. зехтин сложете 1 скилидка чесън ,гъбите ,пилешкото месо и нарязания спанак. Задушете за няколко минути и извадете чесъна. Сложете в купа и прибавете рикотата, яйцето, настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер . Объркайте добре сместа.Застелете тавата с парче хартия за печене.
Смесете пастата със спаначената смес и изсипете в тавичката
Отгоре изсипете сос бешамел и покрийте с настърган кашвал.
Печете на умерена фурна до приятен загар .
Няма коментари:
Публикуване на коментар