Продукти:
3-4 дребни ябълки
3яйца-разделени на белтъци и жълтъци
60гр. захар
125 гр. масло на стайна температура
50гр.захар
130гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
Приготвяне:
60гр. захар
125 гр. масло на стайна температура
50гр.захар
130гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
Приготвяне:
В тигана се слага 25 гр. масло,ябълките и 20 гр. захар и малко лимонов сок.
Объркват се малко на средна температура и се изсипват в купа да се охладят.Разбивам 3 белтъка с 60 гр. захар на 2-3 пъти.В друга купа се слага останалото масло и се разбива с 50 гр. захар.Прибавят се жълтъците 1 по 1 и се доразбива.Разбитите белтъци се добавят на части при маслената смес и се бърка с шпатула.Прибавя се брашното към общата смес,бакпулвера и ванилията.Сместа се изсипва във форма 20 см с хартия на дъното и се заглажда.Отгоре се разпределят ябълките .
и се пече в предварително затоплена фурна на 170 градуса 40-45 минути.
След изпичане се изважда от хартията и се охлажда.
Поръсва се с пудра захар.
Режете и му се наслаждавате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар