За любителите на баници ,това е рецептата за една много вкусна и пристрастяваща баница.
Продукти:
За плънката-нарязах и задуших в 100мл олио 6 стръка праз и 500гр. кайма.Овкусих с чубрица,сол,черен и червен пипер и оставих да се охлади.През това време омесих тестото.
За моята тава използвах :
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. вода , половин кубче мая , 1 с.л. захар 1 с.л. брашно да шупнат
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
около 500 гр. брашно
Омесих меко тесто и разделих на 16 малки топчета.Намазах всичките с олио и събрах 2 по 2 и оставих за 20 минути покрити с фолио.И така станаха 8 кори.
Приготвяне:
Взимам двойно топче и разтягам с пръсти на правоъгълник върху намазнен плот.Много лесто се дърпа,защото така намазнени те се залепят и става бързо.Слагам от плънката и навивам на руло.Пръвата кора правя на охлюв и останалите редя да него.
Оставих за 15 минути и след това намазах с едно разбито яйце и 40 гр. разтопено масло.
Пекох на 170 градуса за около 40 минути.
Стана върховна-нещо между баница и тутманик.
С благодарности към Здравчето за тази вкусна рецепта!
Любимият вкус от детството. Обожавам баница с праз и кайма!
ОтговорИзтриванеЧудна ти е баницата, Живе, но би ли погледнала пропорциите течност и брашно - на 500 гр брашно около 650 мл течност се пада...?
ОтговорИзтриване