Рецептата която си използвам за този хляб е:
1/2 кубче мая или 1 пакет суха
300мл вода и 50 мл слагам за маята да шупне с щипка захар и 2 лъжици брашно
1 с.л. сол
2 с.л. смляно сусамено семе
2 с.л. зехтин
Приготвяне:
Първо подготвям маята.Ако е суха я прибавям с брашната.В купата на миксера слагам по малко от брашната,като повече като количество слагам от бялото брашно.Слагам солта,зехтина и маята.Включвам миксера и бъркалката за тесто .След тако вече се оформя тестото го оставям да се върти около 5 минути .Изваждам и дооформям на масата с още малко брашно.Оформям както реша и оставям във форма да втаса.В случая сложих в набрашнен плик за печене на месо ,като направих прорез с нож отгоре и набрашних тестото.
Завързах плика ,направих малка дупка с ножа отгоре на плика и оставих да втаса.
Пекох на 180 градуса до готовност.
Не сте написали колко е брашното въобще и от всеки вид.
ОтговорИзтриване