По рецепта на Бети.
Продукти:
300 г крема сирене на стайна температура
3 супени лъжици мед или кленов сироп, плюс още за поръсване отгоре
1 лист бутер тесто, свежо или размразено
20-25 ягоди, почистени от дръжките и тънко нарязани напречно
2-3 с.л. натрошени или филирани бадеми -по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 С.
Поставете крема сиренето и меда в купа и разбийте заедно. Поставете бутер тестото върху покрита с хартия за печене тава.
Разстелете разбитото крема сирене с мед на равен слой, оставяйки около 2 см ръб.
Разпределете ягодите върху крема сиренето на един равномерен слой. След това подредете отгоре шахматно и останалите ягоди.
Сгънете към ягодите 2 см -овато ръбче на бутер тестото и поставете тарта във фурната.
Печете тарта за 20-25 минути или докато коричката стане златисто кафява и ягодите се запекат.
Извадете тарта от фурната и поръсете с мед или кленов сироп и отгоре поръсете нарязан шам фъстък-аз забравих за ядките.
Оставете тарта да се охлади за 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.
Може да сервирате с топка сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар