неделя, 5 юни 2022 г.

БЪРЗ ЯГОДОВ ТАРТ С БУТЕР ТЕСТО



По рецепта на Бети.



Продукти:

300 г крема сирене на стайна температура

3 супени лъжици мед или кленов сироп, плюс още за поръсване отгоре

1 лист бутер тесто, свежо или размразено

20-25 ягоди, почистени от дръжките и тънко нарязани напречно

2-3 с.л.  натрошени или филирани бадеми -по желание

Начин на приготвяне:

 Загрейте фурната до 200 С.

 Поставете крема сиренето и меда в купа и разбийте заедно. Поставете бутер тестото върху покрита с хартия  за печене тава.

 Разстелете разбитото крема сирене с мед на равен слой, оставяйки около 2 см  ръб.

 Разпределете ягодите върху крема сиренето на един равномерен слой. След това подредете отгоре шахматно и останалите ягоди.

Сгънете към ягодите 2 см -овато ръбче на бутер тестото и поставете тарта във фурната.

Печете тарта за 20-25 минути или докато коричката стане златисто кафява и ягодите се запекат.

Извадете тарта от фурната и поръсете с мед или кленов сироп и отгоре поръсете нарязан шам фъстък-аз забравих за ядките.




Оставете тарта да се охлади за 15 минути, преди да го нарежете и сервирате.

Може да сервирате с топка сладолед. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар