неделя, 5 юни 2022 г.

Морковен кекс със стафиди



145 г стафиди
340 г настъргани моркови
230 г брашно
0,5 ч.ч сол
0,5 ч. л. сода за хляб
0,5 супени лъжици бакпулвер
2 ч. л. канела
3 големи яйца
110 г олио
200 захар


Приготвяне:

 Загрейте фурната до 180 минути преди печене.

В средна купа разбийте заедно брашното, бакпулвера, содата за хляб, солта и канелата.

В голяма купа с дървена лъжица или бъркалка разбъркайте заедно яйцата, олиото и захарта за 1-2 минути, докато се смесят.Добавете брашнената смес и продължете да бъркате, докато се включи, около 20 секунди.
Добавете морковите и продължете да бъркате още 10-15 секунди.
Разбъркайте стафидите с гумена шпатула.
 В кръгла тавичка-24см с хартия за печене -излейте  тестото и печете на 180, докато дървен  шиш поставен в центъра излезе чист.




Охладете добре. Увийте добре в найлоново фолио и го оставете да престои една нощ, за да разпредели влагата.
Поръсете с пудра захар и нарежете.


Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар