Торта за 30 минути.Много ефирна и вусна-с шоколадов ганаш.
Продукти:
бишкоти-пакет и половина
150 мл. прясно мляко за патопяне
За крема
1жълтък
120 гр. захар
1 пакет царевично нишесте-60гр.
200гр. течна сметана
500мл. прясно мляко
100гр млечен шоколад
ванилия
ягодово желе-1 ч.ч.
Шоколадов ганаш за покриване
100гр.черен шоколад
500мл. течна сметана
50гр. масло
2 с.л. олио
Приготвяне:
Бишкотите се потапят в млякото и се нареждат в тавичка.
В тенджера се разбива жълтъка с ванилията,захарта ,сметаната и нишестето -с телена бъркалка.Добавя се млякото,разбърква се отново и се слага на котлона.Бърка се непрекъсното до сгъстяване.Слага се шоколада начупен и се бърка до разтопяването му.Крема се излива върху бишкотите и се покрива плътно с фолио.Оставя се да се охлади и се прибира в хладилника за 1 нощ.
Покрива се с желето равномерно
За ганаша-всички продукти се разтопяват в микровълновата ,охлажда се за няколко мунути и се залива върху желето.Оставя се да стегне леко и се поръсва с шоколадови стърготини.
Преди сервиране се оставя за малко на стайна температура .Минава се внимателно с нож по краищата и формата се откопчава.
Режете парчета и сервирате.
Да вие сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар