сряда, 21 септември 2022 г.

Лесна и бърза тората с бишкоти


Торта за 30 минути.Много ефирна и вусна-с шоколадов ганаш.


 Продукти:

бишкоти-пакет и половина

150 мл. прясно мляко за патопяне


За крема

1жълтък

120 гр. захар

1 пакет царевично нишесте-60гр.

200гр. течна сметана

500мл. прясно мляко

100гр млечен шоколад

ванилия


ягодово желе-1 ч.ч.


Шоколадов ганаш за покриване

100гр.черен шоколад

500мл. течна сметана

50гр. масло

2 с.л. олио


Приготвяне:

Бишкотите се потапят в млякото и се нареждат в тавичка.




В тенджера се разбива жълтъка с ванилията,захарта ,сметаната и нишестето -с телена бъркалка.Добавя се млякото,разбърква се отново и се слага на котлона.Бърка се непрекъсното до сгъстяване.Слага се шоколада начупен и се бърка до разтопяването му.Крема се излива върху бишкотите и се покрива плътно с фолио.Оставя се да се охлади и се прибира в хладилника за 1 нощ.




Покрива се с желето равномерно

За ганаша-всички продукти се разтопяват в микровълновата ,охлажда се за няколко мунути и се залива върху желето.Оставя се да стегне леко и се поръсва с шоколадови стърготини.



Преди сервиране се оставя за малко на стайна температура .Минава се внимателно с нож по краищата и формата се откопчава.


Режете парчета и сервирате.



Да вие сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар