Лек и вкусен сладкиш за кафето.
Продукти:
300 г брашно
100 г захар
100 г масло
1 яйце
10 г бакпулвер
ванилия
3 круши
30 г захар
60 мл вода
10 г нишесте
клонче индрише
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Крушите се режат на кубчета.Слагаме ги в тиган и 2 листчета индрише и заливаме с водата.Задушаваме няколко минути.Нишестето разреждаме с вода и прибавяме към крушите-варим до сгъстяване.
В купа слагаме сухите съставки и яйцето-правим трохи.Прибавяме и разтопеното масло и продължаваме с трохите.
Взимаме форма 20 см,слагаме хартия и половината смес разпределяме на дъното.Отгоре крушите,които са 2 см навътре и покриваме с останалите трохи.
Поръсваме с 2 с. л кристална захар
и печем 35-40 минути на 180 градуса.
Оставя се да се охлади и поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар