събота, 22 октомври 2022 г.

Лесен сладкиш с круши - сбричолата



Лек и вкусен сладкиш за кафето.



Продукти:

300 г брашно
 100 г захар
 100 г масло
 1 яйце 
10 г бакпулвер
 ванилия

 3 круши
 30 г захар
 60 мл вода
 10 г нишесте 
клонче индрише

 пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Крушите се режат на кубчета.Слагаме ги в тиган и 2 листчета индрише  и заливаме с водата.Задушаваме няколко минути.Нишестето разреждаме с вода и прибавяме към крушите-варим до сгъстяване.
В купа слагаме сухите съставки и яйцето-правим трохи.Прибавяме и разтопеното масло и продължаваме с трохите.
Взимаме форма 20 см,слагаме хартия и половината смес разпределяме на дъното.Отгоре крушите,които са 2 см навътре и покриваме с останалите трохи.





Поръсваме с 2 с. л кристална захар






 и печем 35-40 минути на 180 градуса.




Оставя се да се охлади и поръсваме с пудра захар.


Да ви е сладко!


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар