Продукти:
форма 23-23
250гр. овесени ядки
100гр. мед
70гр. масло
50гр. кафява захар
1 ванилия
щипка сол
50гр.орехи
50гр. слънчогледови семки
60 гр.стафиди
50 гр. червени боровинки
100гр. шоколад
Приготвяне:
В сух тиган слагаме овесените ядки и сухите плодове да се запекат за 10 минути при непрекъснато бъркане.
В съд на котлона слагаме захарта,меда,маслото,солта,ванилията и оставяме на слаб огън докато всичко се разтопи.Изсипваме върху овесената смес и разбъркваме.Оставяме в купата за 10 минути и се заемаме с шоколада.
Нарязваме шоколада с нож на дребно.
В купата прибавяме плодовете и шоколада и смесваме всичко.Изсипваме сместа във формата покрита с хартия за печене.С лъжица изравняваме отгоре.Прибираме в хладилника за 2 часа.Изваждаме от формата и режем на различни форми.
Взимаме любима книга и се наслаждаваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар