Продукти:
За блата-3 яйца
330 мл. кефир+червена боя
щипка сол
180 гр меко масло
370 гр. захар
70 мл олио
1/2 ч.л. лимонов сок
около 400гр.брашно
1 1/2ч.л.сода
1 ч.л.сода.
Разбивам захарта и маслото,добавям яйцата 1 по 1,олиото и лимоновия сок,след това смесения кефир с боята и накрая брашното смесено със содата и бакпулевра
Формата е 26 см с хария само на дъното-Не мажа отстрани.
Разбивам захарта и маслото,добавям яйцата 1 по 1,олиото и лимоновия сок,след това смесения кефир с боята и накрая брашното смесено със содата и бакпулевра
Формата е 26 см с хария само на дъното-Не мажа отстрани.
Оставям да се охлади леко и изваждам от формата.След напълно охлаждане завивам с прозрачно фолио и прибирам в хладилника за 1 ден.
След изпичане разрязах на 4 като от горния блат изрязах капачето и оставих за трохи.
Пекох до суха клечка-170 градуса почти за час.
За крема-използвах тези
250 маскароне
750 гр. сирене крема-аз комбинирах с 3 вида
500 гр течна сметана
250 гр. пудра захар и ванилия
Всичко слагам в купата -трябва да са студени и разбивам с миксер.В крема сложих малко финни трохи от капачето на блата.Леко сиропирах блатовете с прясно мляко.
Слагам подложка върху която ще сложа тортата.Поставям 1-ви блат,сиропиран леко и слагам част от крема.Запазвам си 1 купа крем за измазване и за декорацията отгоре.
Крема ми беше точно като количество за между блатовете и отгоре.
Така тортата прибирам в хладилника за 1 нощ.на другия ден свалям ринга и измазвам тортата отстрани.
Ето така.
Поръсвам от трохите отстрани и в отделения крем слагам от тях за декорация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар