четвъртък, 29 септември 2011 г.

Пилешки дробчета по селски

Тази рецепта е от блога на Танита-много вкусни се оказаха ,както и останалите нейни рецепти.
В къщи ги предпочитаме по този начин .

Продукти
Около 500г пилешки дробчета
2с.л олио
2 големи глави лук
1ч.л червен пипер
3 домата
3-4 пиперки(червени и зелени)
250г гъби по желание
¼ ч.ч бяло вино или вода

Черен пипер, чубрица, сух риган, пресен магданоз, сол.
Изчистват се пилешките дробчета,подсушават се се слагат в тигана да се задушат под капак 5 минути,след което се сваля капака и когато соса се поизпари се изваждат от тигана.Лука нарязан на полумесеци се слага в мазнината,добавят се нарязаните гъби, чушките нарязани на лентички и червения пипер до омекване.Връщат се дробчетата в тигана при зеленчуците,прибавете доматите и бялото вино,както и сол,чубрица и риган.Готви се докато остане почти на мазнина.
При сервиране се поръсва с пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар