Продукти
2 яйца
100 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
сок от компот за сиропиране-около 1ч.ч.-аз сложих сока от 1 буркан праскови,но ми дойде много сиропирана
Продукти за крема
5 яйца
1ч.ч. захар
125 гр. меко масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
20 гр. желатин-стори малко жилаво,следващия път ще пробвам с 1 пакет от 10 грама.
Продукти за шоколадовата глазура
150 гр. шоколад
50 гр. масло
2 с.л. прясно мляко
Яйцата и захарта се разбиват с миксер,добавя се брашното с бакпулвера и се излива в кръгла форма 26 см и се изпича блата.След като се охлади се поставя в откопчаваща се форма и се сиропира с компот.
Крема-желатина се накисва в малко вода да набъбне и се оставя 10 минути.Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем.Когато крема изстине до стайна температуракъм него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера.
Белтъците се разбиват с останалата захарна сняг.Смесват се жълтъчния крем и белтъците.
Желатина се слага само за секунди в микровълнова да се поразтопи и се изсипва в крема.Сместа се излива веднага върху блата заравнява се и веднага в хладилника за 1час.
Глазурата-стопяват се продуктите-аз го правя в микровълнова,като пускам на 450 ,да не е на последна мощност за 1-2 минути като отварям ,разбърквам и ако има нужда обратно в нея.
След като се охлади ,заливам тортата и слагам отново в хладилника.
Да ви е сладко.
Съпругът ми събра крема от подвижният борд на формата и украси парчето си торта ето така.
Да ви е сладко.
Да ви е сладко.
Виждам, че съпругът е "намазал" най-хубавото от тортата-кремчето :))))
ОтговорИзтриванеАми като е толкова привлекателна, как да се сдържи, нали и той душа носи :))))))
Поздрави имного обич в семейството!
Писах ти нещо, което ми дойде на ум на е-мейла ти.
ОтговорИзтриванеТортата наистина стана вкусна и сочна.Той не е много по сладките неща,но сега реши да украси парчето като за снимка.
ОтговорИзтриванеПрочетох е-мейла-огромно благодаря!
Поздрави!
Искам да те поздравя за създаването на блогчето! Желая ти много прекрасни мигове и бързо приобщаване към голямото блогърско семейство!:-)))
ОтговорИзтриванеТортата изглежда превъзходно: сочна, креместа и шоколадова.:-)))
Хубави почивни дни!
Благодаря ти Мони!
ОтговорИзтриванеСтарая се и се надявам да се впиша във вашите редове,макар и по-бавничко...
Поздрави!
Живе иаз като мъжа ти бих си обрала кремчето:)
ОтговорИзтриванеЕто,вече не само аз си имам съавтор на блога хахаха
Мъжете ни са много изобретателни:)
Прегръдки:*)
Кате,нека се включват-няма да им отказваме.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Живе, точно такива торти харесвам мнооооого сочни. Веднага си копирам рецептата и при първия повод ще я приготвя :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Отдавна й се каня на тази торта , но срещах до сега само рецепти за по-голямо количество!При теб се е получила много добре, ще пробвам с твоите пропорции!Благодаря за споделения опит!Поздрави!
ОтговорИзтриване