неделя, 2 октомври 2011 г.

Свинка плешка в гювеч

За направата на това ястие са необходими следните продукти

500 гр. свинска плешка нарязана на парчета
2 моркова
10 цели гъби
6 средни глави лук
1 ч.ч. бяло вино
3 скилидки чесън
5 с.л. олио и 1 лъжица масло
1 зеленчуков бульон,сол на вкус,черен пипер,1 листо салвия,пресен магданоз
В глинен гювеч се слага нарязаните моркови,лук на полумесеци,целите гъби
Добавя се нарязаното месо,мазнината,подправките и виното.
Всичко се обърква и гювеча се слага в студена фурна.
Пече се около 3 часа ,първият 1 час на 180 градуса и останалото време на 150 градуса.Изключва се фурната и ястието си оставя поне още час.
За гарнитура може да се направят картофи соте.Сваряват се цели картофи,изстиват и се слагат в гореща мазнина.Прибавя се сол,пресовани 3 скилидки чесън,и леко се обръщат картофите докато хванат коричка.


При сервиране се слага люта чушка или люти селски чушки с копър и дресинг-много пасва на това ядене.

3 коментара:

  1. Публикувай,публикувай,то като гледам какви вкусотийки приготвяш,като ти дойда на гости,няма да се разминеш с едно кафе:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,ще сготвя каквото поискаш-само ела....

    ОтговорИзтриване
  3. Това изглежда голяма вкусотия! Ще се пробва, задължително! И гарнитурата и салатката се съчетават идеалноооо!

    ОтговорИзтриване