понеделник, 3 октомври 2011 г.

Солен пай



4 яйца,може и 5 ако са по-дребни
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
5-6 с.л. олио
15 с.л. с връх брашно1ч.л. сол
магданоз,черен пипер,къри
150 гр.колбас/кремвирши,шунка/вида на колбаса е по желание
150 гр. сирене
1 нарязана печена червена чушка
настърган кашкавал за поръсване
Разбиваме яйцата,прибавяме олиото,киселото мляко угасено със содата.Започваме да прибавяме брашното.Написала съм 15 с.л.,но количеството зависи и от големината на яйцата,от самото брашно,от това колко е голяма лъжичката.Трябва да стане гъста смес.Прибавяме натрошеното сирене,нарязаният колбас,нарязаната чушка,магданоз,поръсваме сол,черен пипер и къри-подправките са по желание.
Изсипваме в тава обилно намазана с маргарин-аз го направих в кексова форма.
Печем в загрята фурна на 180 градуса.След като се позапече,поръсваме с настърган кашкавал и допичаме до зачервяваме на кашкавала.


3 коментара:

  1. Чудесен солен пай! Харесва ми идеята с чушката и кашкавала отгоре! Браво!:-)))
    Хубава и успешна нова седмица!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони,наистина е чудесен.Правих го в офиса и всички останаха много доволни от вкуса му.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе,никога не съм правила такъв пай!Ще го пробвам някой път!Изглежда и звучи наистина вкусно:)

    ОтговорИзтриване