вторник, 4 октомври 2011 г.
Рулца със сирене и кашкавал
Продукти
150 мл. топло прясно мляко
150 мл.топла вода
1 белтък
50 гр. разтопено краве масло
25гр. мая за хляб-или 1 пакет суха
1 и 1/5 ч.л. сол
1с.л. захар
1 ч.ч. ръжено брашно
1 ч.ч. типово брашно
за плънката
1 яйце
около 100 гр. сирене
50 гр.кашкавал
1 жълтък с 1с.л. олио за намазване
маково семе за поръсване-по желание
От изброените продукти се замесва еластично тесто.Оставя се на топло да втаса около 45 минути.За плънката сиренето и кашкавала се настъргват на едрото ренде и се смесват с разбитото яйце.
Втасалото тесто се разточва на кора около 1 см.Поставя се плънката и се завива на руло.Нарязва се на парчета с дебелина около 2см.Рулцата се слагат върху намазнена пекарска хартияи отново втасват 30 мин.Намазват се с разбит с 1 с.л. олио жълтък и се поръсват с мак.Пекат се в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много са апетитни, записах си рецептата, ще ги опитам в най-скоро време!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Живе,май ще ти идвам скоро на гости:)
ОтговорИзтриванеМного апетитни питки,я и снимката е много хубава!
Петуниите така красиво са нацъвтели,че са счупили делвата:)
Прегръщам те и ти пожелавам страхотен ден:)
Живе, страхотни са тези рулца, с апетитен златист загар! Чудесна снимка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Жани,пробвай и няма да съжаляваш.
ОтговорИзтриванеХайде,Кате откога те чакам да дойдеш-ще ми е приятно да те почерпя с рулцата.А петуниите са от вилата в Трънския край-градината е пълна с цветя и вмъквам тук там по някое.
Мони,ако харесваш соленки неща-ролцата са за теб.
Момичета,приятен ден!
Поздрави!