През есента,когато карфиола е вече по пазара,започва панирането му в нашето семейство.Понякога бланширам и замразявам-не е като пресен ,но се получава.
Ето и самото приготвяне.Описала съм го подробно,по молба на моята колежка Диди.
Продукти
Около 1 кг.карфиол-
4 яйца
2 с.л. вода
3 с.л. брашно
черен пипер,сол ,босилек
Карфиола се къса на отделни розички, бланшира се и се изцежда се в гевгир
По-големите парчета се режат ,за да е по-удобно за паниране
Разбива се яйчната смес,парчетата се потапят в нея и се пържат в повечко олио.
Пържат се от двете страни до покафеняване.
Когато всички парчета са изпържени,не се затварят с капак,защото ще омекнат.
Може да се сервират със сос по желание.
Живе,задължително ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеОбичам карфиол,но никога не съм пробвала паниран:)
Прегръщам те:)
И аз не бях пробвала,докато не се омъжих.Свекърва ми готви вкусно и доста неща съм научила и от нея,както и тази рецепта.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
σημερα θα φτιαξω την συνταγη σου καλημερα
ОтговорИзтриване