сряда, 5 октомври 2011 г.

Паниран карфиол

През есента,когато карфиола е вече по пазара,започва панирането му в нашето семейство.Понякога бланширам и замразявам-не е като пресен ,но се получава.
Ето и самото приготвяне.Описала съм го подробно,по молба на моята колежка Диди.

Продукти
Около 1 кг.карфиол-
4 яйца
2 с.л. вода
3 с.л. брашно
черен пипер,сол ,босилек
Карфиола се къса на отделни розички, бланшира се и се изцежда се в гевгир

По-големите парчета се режат ,за да е по-удобно за паниране

Разбива се яйчната смес,парчетата се потапят в нея и се пържат в повечко олио.

Пържат се от двете страни до покафеняване.
Когато всички парчета са изпържени,не се затварят с капак,защото ще омекнат.

Може да се сервират със сос по желание.

3 коментара:

  1. Живе,задължително ще го пробвам!
    Обичам карфиол,но никога не съм пробвала паниран:)
    Прегръщам те:)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не бях пробвала,докато не се омъжих.Свекърва ми готви вкусно и доста неща съм научила и от нея,както и тази рецепта.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване