понеделник, 24 октомври 2011 г.

Лимоново ризото


Продукти:

2 ч.ч. ориз-хубав,едър и бял
кората на един лимон + сока от половинката
1 стрък пресен лук
1 малка глава стар лук
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. горчица
1ч.ч. бяло сухо вино
25 гр. масло ,зехтин,черен пипер,къри,сол на вкус

пармезан или кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:

В дълбок съд се загрява зехтин и се задушава лука,чесъна и лимоновата кора.После се добавя ориза и се запържва,докато стане прозрачен.Слага се сока от лимона,горчицата,подправки и сол-аз сложих и вегета, виното и гореща вода или домашен бульон,който се сипва по малко докато поеме и след това се сипва отново.Намалява се котлона и се бърка докато ориза се свари колкото е необходимо.
Накрая се добавя бучка масло и се разбърква.
Сервира се веднага,поръсено с пармезан,аз настъргах кашкавал и го обърках с всичкият ориз.
Получи се вкусно ястие с дъх на лимон....

6 коментара:

  1. МММММ....ухае ми на лимончееееее...
    Много интересна рецепта ни предлагаш Живе ,обичам лимон и ще се пробва.
    Хубава и спокойна вечер!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче,на нас много ни хареса-струва си да се опита...Приятна вечер и целувки на бабин Медунчо!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе,абсолютно изкушаващо си го приготвила,а винцето е точно на място,типично по италиански!
    Рулото ти Стефани и то никак не лъже-чудесно е!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. В БЛОГА МИ http://zi4e57.blogspot.com/
    ИМА НАГРАДА ЗА ТЕБ ,ОТ СЪРЦЕ!
    ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване
  5. Еликсирче,с виното си е сууупеееррр!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване