понеделник, 24 октомври 2011 г.

Руло Стефани


Продукти:

1 кг кайма смес
1 глава кромид лук
2 не много големи филийки бял хляб накиснати в прясно мляко
пипер на вкус
чубрица на вкус
1 яйце

за плънката:
3 сварени яйца
кисели краставички
сварени 2 моркова
1 червена чушка за разкош

галета за поръсване
кашкавал

Омесва се каймата с всички продукти и се оставя в хладилника най-малко за час.
Разстила се върху намазнено прозрачно фолио и се подреждат продуктите за плънката по дължина.
Издърпва се фолиото нагоре и едновременно рулото се навива с ръце,колкото може по-стегнато.Внимателно с помощта на фолиото се премества в намазнена тава и след това се издърпва фолиото.
Намазва се отгоре с мазнина и се поръсва с галета.
Племенницата ми Краси ме подсети,че рулото ще му е самотно да се пече в тавата и аз обелих картофи в една купа,нарязах ги,подправих ги с любими меродии,обърках с мазнина и изсипах от двете страни на рулото.Сложих около 2 ч.ч.вода и сложих в предварително загрята фурна на 170 градуса.Преди да се извади може да се поръси с настърган кашкавал.

Към края на печенето може да се поръси с настърган кашкавал.

6 коментара:

  1. Живе,страхотна идея ми даваш!Мога да си го приготвя в белтъчния ден!
    Много вкусно изглежда и сочно!
    Прегръдки:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,наистина стана сочно и вкусно.Не бях правила-не помня откога...
    Приятен ден-прегръдки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. ЖИВЕ, охх тази тавичка да е при мен няма да и простя :))))
    Толкова апетитно си го направила БРАВО!
    Хубав следообяд миличка!

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче,старая се да е апетитно.Благодаря ти за милите думи...
    Лека вечер !

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, много ти е хубаво рулото! Позабравено ястие у дома напоследък, но е чудесно, че ми напомняш за него. Ще си го включа в менюто за следващата седмица :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти,Марийче-и аз не се бях сещала от доста време за него.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване